Sarcina si alăptare: Epilarea cu laser nu este recomandată femeilor însărcinate din cauza riscurilor potențiale pentru făt. Modificările hormonale din timpul sarcinii pot afecta, de asemenea, modelele de creștere a părului, făcând tratamentul mai puțin eficient.
Afecțiuni ale pielii: Persoanele cu anumite afecțiuni ale pielii, precum infecțiile active, eczema, psoriazisul sau dermatita, pot fi sfătuite împotriva epilării cu laser. În plus, prezența leziunilor cutanate, rănilor deschise, ulcerații, escare, cicatrici recente în zona de tratament, pot crește riscul de complicații sau disconfort.
Expunerea recentă la soare: Expunerea excesivă la soare poate crește riscul de reacții adverse la tratamentul cu laser, cum ar fi arsuri sau hiperpigmentare. Este importantă evitarea expunerii la soare sau paturile de bronzare 3-5 zile înainte și după ședințele de epilare cu laser.
Medicamente și afecțiuni medicale: Anumite medicamente sau afecțiuni medicale pot afecta siguranța și eficacitatea epilării cu laser. E important să informezi cosmeticianul cu privire la medicamentele pe care le iei și orice afecțiune ai avea, cum ar fi tulburările autoimune sau tulburările de coagulare a sângelui.
Consumul de medicamente fotosensibilizante, aveti aici lista de medicamente;
Leziuni precanceroase sau canceroase cutanate;
Epilepsie, Lupus Eritematos sistemic sau cutanat, sclerodemie;
Afectiuni inflamatorii sau boli endocrine: diabet zaharat necontrolat;
Leziuni herpetiforme, zona zoster, infectii virale sau bacteriene pe zona de tratament;
Peelinguri chimice sau dermabraziune recente: dacă ți-ai făcut recent peelinguri chimice, dermabraziune sau alte tratamente de resurfacție a pielii, ar fi indicat să aștepți până când pielea s-a vindecat complet și abia apoi să optezi pentru epilarea cu laser.
Tatuaje sau machiaj permanent: Epilarea cu laser nu se efectuează pe zone cu tatuaje sau machiaj permanent, deoarece laserul poate perturba pigmentul și poate provoca modificări nedorite ale aspectului tatuajului sau machiajului